VABILO 
Ženski lobi Slovenije (ŽLS) vas vabi na delavnico »Imigrantke in azilantke – kako živijo in kako bi lahko bolje živele med nami«, ki je organizirana v sklopu ŽLS projekta »Promocija in uresničevanje prednostnih nalog EWL na temo enakosti spolov v Sloveniji: izzivi, pristopi in orodja«, ki ga sofinancirata Evropski ženski lobi in Evropska Unija.

 

PLAKAT

 

Cilj delavnice je dvigniti raven poznavanja v civilni družbi in obči javnosti o zakonskih okvirjih in dejanskem stanja na področju migracij in azila ter osvetliti posebnosti, ki zadevajo ženske in povezati odgovorne deležnike na ravni izvršne in legislativne oblasti, ter državnih agencij kot tudi razgaliti stereotipe, predsodke in politično »zlorabo« teme migracij in azila tudi z vidika spola.
V prvem sklopu delavnice bomo pregledati novo evropsko zakonodajo o migracijah in azilu z vidika spola in predstavili priporočila Evropskega ženskega lobija iz Manifesta 2024 na tem področju ter slovensko zakonodajo.


V drugem sklopu bomo kritično ovrednotili prakso na primerih izkušnje organizacij, ki se ukvarjajo s področjem imigrantk in azilantk ter v zaključni razpravi oblikovali priporočila odgovornim deležnikom.

 

Nacionalna delavnica »Imigrantke in azilantke – kako živijo in kako bi lahko bolje živele med nami«

bo v torek, 15.10. 2024
od 9.00 do 14.00 ure
v Mestni Knjižnici Otona Zupančiča, Kersnikova ulica 2, vhod skozi pasažo iz Slovenske in Gosposvetske ulice, 1000 Ljubljana

 

Prijave do 13. 10. 2024 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Pričakujemo Vas!

 

Za Ženski lobi Slovenije, Sonja Lokar, l.r. (predsednica ŽLS)

 

 

 


 

Co-funded_by_EU.jpg

Projekt Ženskega lobija Slovenije Promocija in uresničevanje prednostnih nalog Evropskega ženskega lobija,

na temo enakosti spolov v Sloveniji; Izzivi, pristopi in orodja.

Projekt sofinancirata Evropski ženski lobi in Evropska unija.

 

 

 

 


 

Naslovna fotografija tega prispevka je povzeta iz spletne strani Outdated immigration laws increase violence toward women (brookings.edu).

LOKACIJA

Ženski lobi Slovenije

Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana

© 2024 Ženski lobi Slovenije. Vse pravice pridržane. Produkcija 5ka